Groep 1 en 2

 

Wij vinden onderwijs aan jonge kinderen heel belangrijk. Samen ontdekken, samen verwonderd zijn en samen spelen en leren in de groep. Deze visie willen wij uitdragen door te kiezen voor kindgericht onderwijs. Dit houdt in dat er in de kleutergroep ruimte is voor inbreng en initiatief voor iedere leerling zodat het 'leren' van deze groep kinderen betekenisvol wordt. Betekenisvol leren vindt plaats in gezamenlijke thema's die samen met de kinderen in de groep worden opgebouwd. Interessante activiteiten met uitdagende materialen geven de kinderen de mogelijkheid om te ontdekken, ontwikkelen en te leren.

Er is meer tussen lezen en schrijven en dat maakt ons bijzonder houdt voor ons dan ook in dat kleuters zich al spelend en ontdekkend mogen ontwikkelen.

 

We werken aan thema´s die steeds ongeveer vier tot vijf weken centraal staan. We leren liedjes, lezen boeken, maken knutselactiviteiten, en spelen in de hoeken. Met name de wisselhoek is altijd heel speciaal. Deze hoek wordt aangepast aan het thema: soms is het een bakkerij, dan weer een circus, of een restaurant. Ook brengen we bezoekjes aan plaatsen die met het thema te maken hebben. Naast onze school is het bos waar we ook naar toe gaan. Het kan ook zijn dat er iemand bij ons in de klas op bezoek komt, bv. de postbode als wij over de post werken. Daar leren we veel van. Regelmatig staat er een letter centraal. We zoeken spulletjes op die beginnen met deze letter. Zo leren we al heel veel letters. Op woensdag kijken we altijd naar koekeloere, op school tv.

Als het mooi weer is spelen we buiten met de fietsen, in de zandbak of op het kasteel. Twee keer in de week, of vaker als het slecht weer is,  gaan we gymmen in het speellokaal. 

Het is ook fijn op school, omdat we proberen goed met elkaar om te gaan. Geen ruzie maken. Dat hebben we elkaar beloofd. We hebben daarvoor regels afgesproken en elkaar een 'high five' gegeven.