Gebeurtenissen

September 2017

   

 

Gewoon even een kijkje in de kleuterklas.

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/albumid/6397713937389800993?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

 

 

Deze weken zijn we in groep 1/2 bezig met het Thema Lente. De lente is nog net niet begonnen maar er zijn al wel veel tekenen van de lente te zien. Met de kinderen zijn we buiten op zoek gegaan naar voorjaarsbloemen. We kwamen bij school de krokus en sneeuwklokjes tegen. Juf had zelf een narcis, hyacint, blauwe druifjes, krokus, sneeuwklokjes en tulp meegenomen. De kinderen wilden dit graag bekijken, voelen en ruiken.

In de klas hebben we een bloemenwinkel gemaakt. Wat beleven we daar veel plezier!

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/albumid/6397713682396327089?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

 

 

 

 

Damshûs Nij Beets,

Dinsdag 11 oktober 2016 hebben we een bezoek gebracht aan het openluchtmuseum it Damshûs in Nij Beets. Dit omdat het de kinderboekenweek is en daar gaat het o.a. over het leven van vroeger van opa's en oma's.

We mochten een kijkje nemen in de oude huisjes van vroeger, het winkeltje, de kerk , het toilet en het cafe. Bij de ingang staat De Lawei. De mensen hadden vroeger geen klok en aan de lawei konden ze zien wat voor tijd het was. Het is een groot houten geraamte met daaraan een mand. Als de mand omhoog stond dan moesten de mensen aan het werk. Als de mand halverwege stond was het pauze en als de mand naar beneden was hadden de mensen vrij.

De kinderen waren het er wel over eens dat zij liever in de huizen van nu wonen en niet in de huisjes van vroeger. Dat was best wel saai en klein. 

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/albumid/6340218670539350593?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

 

 

Naar het bos

Maandagmiddag 27 september zijn we naar het bos geweest. De herfst is weer begonnen. We gingen op zoek naar herfstspullen en we hebben bekeken wat er in de herfst veranderd is ten op zichte van de zomer.

 

 

 

 

Kleuterdans

Tijdens de nationale voorleesdagen in januari stond het boek 'Boer Boris gaat naar zee' centraal. Naar aanleiding van dit boek mochten de kleuters vandaag meedoen met een dansworkshop.

Alle kinderen kregen een koffertje, hiermee gingen we net als Boer Boris, op vakantie. De koffer was erg zwaar want Boer Boris nam heel veel mee op vakantie. Op het strand aangekomen mochten we het koffertje openmaken. Hier zat een hele stoere zonnebril in! Wauw, wat zagen alle kinderen er prachtig uit! Met de zonnebril op onze neus konden we wel heel goed dansen.

De kinderen hebben volop genoten.

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/kleuterdans1?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

 

Pizza bakken in groep 1/2 bij het thema 'pizzeria'! Eerst naar de winkel voor de ingrediënten, deeg maken, deeg kneden, laten rijzen, deeg rollen en daarna heerlijk beleggen met tomatensaus, geraspte kaas, ham blokjes, champignons en paprika! Eet smakelijk!

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/pizzaria?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

De stoomboot.

Samen met meester Hans zijn de kleuters enthousiast bezig geweest met techniek.

Dit keer waren ze de ontwerpers van de stoomboot van Sinterklaas.