Nieuws

Feestelijke Ouderavond

4 juli 2011

De rattenvanger van Hamelen

Er was eens een stadje en die heette Hamelen. Op een dag is de burgemeester door zijn stoel gekrakt. Want hij is door zijn stoel gekrakt. Omdat er ratten is de stad zijn dus ook in het gemeentehuis. Ik haat ratten zei de burgemeester. Ik moet iemand hebben die de ratten weg kan jagen. Ik heb een goed idee al zeg ik het zelf. Iedereen die denkt dat hij of zij de ratten weg kan jagen kan naar het gemeentehuis komen om zich aan te melden.

2 uur later......................

Klop klop. Hallo burgemeester ik ben de man die u zoekt ik ben De rattenvanger. Fantastisch maar hoe gaat u dat doen? Op deze fluit! Oké laat eens wat horen. Dat. was. prachtig! Je kan meteen aan de slag je beloning is 10.000 euro.

Zo gezegd zo gedaan maar toen de rattenvanger buiten was Deed ze fluit het niet! Hé maar dat is raar binnen deed hij het nog. Nog maar een keer proberen maar nee hoor. Eens kijken misschien heb ik nog wat in me tas zitten. Misschien m'n gitaar nee daar komen ze niet op af! En mijn keyboard dan? Nee daar komen ze ook niet op af. En deze dwarsfluit dan?

YES.......

De ratten komen er op af. En nu naar het refrein en daar in dumpen. Nou.... Nu ga ik me beloning halen. Toen de rattenvanger bij het gemeentehuis was Kreeg hij zijn beloning en toen zei hij niet meer Door u stoel krakken hoor burgemeester! Hahaha Nogmaals bedankt. Geen dank hoor dat is mijn werk.

En ze leefden nog lang en gelukkig.

 

hoi ik ben Biko

op 1 juli hadden wij feestelijk ouderavond en dat was heel leuk. Het toneelstuk heette de rattenvanger van hamelen dat is een sprookje met een oude dikke burgemeester de stad heette hamelen daar was een rattenplaag een hele grote. David was de burgemeester ik Britt Delano en maarten waren raadsleden Chris was de rattenvanger en groep ½ waren ratten en groep ¾ waren de kinderen en nog veel meer mensen waren iets maar dat is te veel om op te noemen. De raadsleden moesten ook een dansje doen. Maar het was heel leuk!

 

Groetjes Biko

 

Hallo ik ben Britt

Op 1 juli moesten wij met school een toneelstuk spelen, Het toneelstuk heten:   'De ratenvanger van hamelen' het   is een heel leuk sprookje!!

 Wij speelden het zo: er zijn allemaal ratten in het dorp en die ratten eten alles op. Al het eten alle kabels knabbelen ze door, en dat vind de de mensen in hamelen niet leuk. Dus verzint de burgemeester een oplossing we laten mensen komen die de ratten weg halen. Maar er kwamen alleen mensen die allemaal gekke dingen hadden maar op een dag kwam er een man met een fluit hij zei: 'ik kan de ratten verjagen met mijn fluit' hij speelden een stukje op zijn fluit en het was prachtig de burgemeester zei: "als je met die fluit van jou de ratten weg jaagt dan krijg jij van mijn 1000 duiten' de rattenvanger ging aan het werk hij floot op zijn fluit en alle Ratten kwamen achter hem aan ze verdronken en er waren geen ratten meer de rattenvanger ging Zij beloning op halen maar de burgermeester was er niet mee eens hij zei: 'dat is niet eerlijk een half Uurtje fluit spelen en dan 1000 duiten' de rattenvanger was boos hij kreeg zijn beloning niet die De burgemeester had beloofd dus de rattenvanger zei tegen de burgemeester: 'u zult hier spijt Van krijgen' de rattenvanger floot op zijn fluit en alleen kinderen kwamen achter de rattenvanger Aan.  Daar was de burgemeester niet blij mee hij had spijt dat hij de rattenvanger geen beloning Had gegeven dus de burgemeester gaf de rattenvanger zijn belonging en de rattenvanger zei: 'hier Zijn de kinderen bedankt bugemeester' en het loopt zoals altijd goed af.

Ik was in het toneelstuk een raadslid ik ben het altijd eens met de burgemeester

Groetjes britt

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/feestelijkeouderavond2011?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

4 juli 2011