Nieuws

Kinderuniversiteit

18 juni 2012

 

                                            Rijks Universiteit Groningen

Wij(Rezy ,ik, Michiel, Arne en Mente) gingen 15 juni 2012 naar de kinderuniversiteit in Groningen. We gingen met de auto naar Groningen waar we hem vervolgens gingen parkeren in de parkeergarage, daarna liepen we naar de RUG (Rijks Universiteit Groningen). Daar gingen we naar het college gebouw daar moesten we op een lange rij stoelen zitten. Daar bij de college was een professor die ons van alles uitlegde over bloedvaten en over bloed in je lichaam, en alles werd uitgelegd op een groot scherm met een lampje waarmee ze alles aanwijzen kon.

Toen we klaar waren gingen we nog naar een soort restaurantje waar we appeltaart met slagroom gingen eten, en je kreeg drinken (wij kozen Cola en 7up)

Bij het restaurantje was een   hele grote boekenkast met een heleboel Donaldduckjes en andere soorten boeken, ook was er een schaakbord. Toen we klaar waren gingen we weer terug naar de auto en gingen we naar huis.

Groeten Rick Lukje  

                    Rijks Universiteit Groningen

15-6-2012 Gingen we met de plusgroep (Rick  Lukje, Mente v.d. Bosch, Arne v.d. Bosch, Rezy Vervloet en Michiel de Vegt). We zijn met de auto naar Groningen gereden, vervolgens parkeerden we in de parkeergarage. Daarna liepen we naar de RUG (Rijks Universiteit Groningen) toen we daar aankwamen werden we op gewacht en ontvangen door de Directeur waarop we naar de college zaal liepen. Toen alle scholen er waren begon de college, de college werd gegeven door Prof Dr. E Molema de college werd ging over bloed vaten het was heel interessant. Toen het klaar   was gingen met alle kinderen op de foto voor de RUG. Daarna gingen we naar een restaurant waar we appelgebak met slagroom kregen en fris. Toen gingen we terug naar de parkeergarage waarop we terug naar school reden. Het was een héél leuk uitje. Het was een geslaagde dag

Groeten Michiel de Vegt

 

Universiteit Groningen.

Wij zijn:Rezy, Michiel, Rick L(ukje),Arne en ik (ik is mente). Met juf Akky en directrice Janka.

We gingen naar het universiteit Groningen. Van school naar de universiteit.

We zetten de auto in de parkeer garage. En toen liepen we naar de universiteit, we gingen naar binnen en liepen trappen op. En toen we in de ruimte waren waar iets werd uitgelegd, moesten we ongeveer 5 minuten wachten en toen begonnen we. Er werd van alles uitgelegd, over bloedvaten en bloed en je lichaam. Hoe je lichaam werkt en hoe de bloedsomloop werkt.

De juf(of hoe die dan ook maar moet heten) begon met vertellen over de bloedsomlopen, dat je de bloedsomloop kon vergelijken met een huis. Je hebt de CV( een machine die het huis verwarmt) die de warme lucht door het huis verspreid , die verspreid de warme lucht en zorgt er voor dat in alle kamers warme lucht is. Een hart doet ook zo iets maar zorgt er voor dat er in elk deel van je lichaam lucht is. Die doet het met het bloed.

Na dat we klaar waren met de uitleg en de vragen kregen we een snoepje en wat drinken. En daarna moesten we op de foto met alle andere kinderen. Toen we daarmee klaar waren gingen we naar een restaurant om wat te drinken en wat te eten. We aten daar appelgebak en dronken cola of 7UP.(je spreekt het uit als Zèvèn UP) Er was ook een schaakbord met stukken. Ik ging als eerste met Rezy schaken en won, daarna schaakte Arne met Rezy en won Arne de wedstrijd. Er waren veel Donald Ducks die je allemaal mocht lezen. Toen ik mijn 2e boekje uit had moesten we weg. Want anders kwamen we te laat in Bakkeveen. We gingen naar de parkeergarage en reden in onze auto naar de snelweg. Voor de snelweg waren een paar stoplichten waarbij wij in de file kwamen te zitten. Toen we op de snel weg waren duurde het 30 minuten toen we vlak bij Bakkeveen waren gingen wij van de snelweg af en gingen naar de school. Sommige stapten van te voren al af bij hun huis. Rezy, Arne en Mente gingen bij Juf Akky eten en daarna gingen ze naar school.

                                                                                            Dit is geschreven door Mente van den Bosch

                                                                                      Einde.!?

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/rug2012?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

18 juni 2012