Nieuws

Kazemattenmuseum groep 7/8

24 april 2009

Hallo ik heet Jesper en ik ben naar het kazemattenmuseum geweest het was heel erg leuk. Maar ik vond het knap dat je van een parachute een doopjurkje dan maken, en die doopjurk zag er heel erg mooi uit. Wij zijn er met een bus naar toe gegaan eerst mocht de Oanrin achterin en daarna wij.

Hallo ik ben anneke wij groep 7&8 zijn donderdag 16 april naar het kazematten museum geweest. Kazemat dat betekent huis om in te doden of zoiets. Het was best wel leuk. Nou weet je weer meer over de oorlog.

Hooi, ik ben evertje! Wij zijn met de hele klas naar het kazematten museum geweest. We leerden daar veel van de oorlog! Het was wel gezellig. Vooral de bus reis die was gezellig! Wij hebben 5 bunkers bekeken en er waren 18 maar er waren maar 5 verschillende soorten daar.

Hey daar, Wij zijn gisteren met de bus naar het Kazemattenmuseum geweest. Dat was heel erg leuk!!! In de bus werd veel gezongen en de terug weg werd er een stelletje gemaakt. Maar bij het museum waren 5 bunkers die we mochten bekijken. Het was heel erg leuk. Echt een aanrader. Je moest wel best veel lopen maar dat vond ik niet zo erg. Gelukkig was het mooi weer dus dat boeide niet. Groetjes Miranda

Heej... we zijn naar den kazematten geweest! Het was wel leuk, ik de bus gingen we steeds leuke liedjes zingen van "daar boven op die berg" dat was we lachen! We mochten ik die kazematten kijken dat was grappig. Xx laura

Heey hoi
Wij zijn naar de kazamatten geweest. Het was op de afstuitdijk. We gingen er met de bus heen. Het zag er een beetje gek uit. We waren om 4 uur weer in bakkeveen. Ik was jarig en ik vond het b est wel jammer dat ik dan 3 kwartier later thuis kwam. Maarja het was gezellig. Doe doe. Gr wieke..

 

Hallo
Wij zijn donderdag 16 april naar het kazemattenmuseum geweest bij de kop van de afsluitdijk
We zijn met de bus er naar toe gereden en dat was heel erg gezellig we mochten in de bunkers kijken en de muren waren 3 meter dik en we hebben ook nog een vliegtuig wrak gezien
En de deuren van de bunkers waren heel erg zwaar
Groetjes Matthijs

Hoi
Wij zijn met de hele klas naar het kazemattenmuseum geweest dat was wel leuk maar ook een beetje saai. We werden in groepjes verdeeld en toen gingen we in oude bunkers kijken. Op de terugweg gingen we liedjes zingen dat was vet grappig joh!
Mazzzzel anne

Hallo allemaal.
Wij zijn donderdag 16 april naar het kazemattenmuseum geweest.
Het ging over de 2de wereld oorlog.we waren met de bus heen en terug gereisd.
We waren ook in de kazematten geweest. Kazematten betekent : huizen om mensen te doden.
Er zijn wel 17 kazematten. Het ligt bij de afsluitdijk. Ik zou zeggen ga er ook eens heen dan weet je er meer over. We zagen ook wapens.
Groeten Tjalling
Hallo allemaal wij zijn 16 april naar het kazemattenmuseum geweest.
We zijn in 5 kazematten geweest ze hebben vertelt hoe het verzet aan wapens kwam en waarom de kazematten zijn gebouwd we hebben ook in een bunker van de Duitsers gekeken
Daar stond een uit geweer we heelveel geleerd.
Groeten Ymke.

Hallo...
Wij zijn 16 april met de klas naar het kazemattenmuseum geweest het was bij de kop van de afsluitdijk. We gingen er met de bus heen. We zijn in een paar bunkers geweest. En het was best gezellig voor al in de bus.
Groetjes Arianne

Hello
Ik ben bij de kazematten verkeerd op m'n voet te recht gekomen toen ik aan het trap lopen was. Dat deed pijn.
In de kazematten was 't erg spannend, ook een frisse tempratuur.
Een kazemat is het Spaanse woord voor bunkers.
Groeten Wiedse.

Hallo.
Wij zijn naar het kazematten geweest.
Het verschil tussen kazematten en bunkers is bunker zijn duits en kazematten zijn nederlands.
Verder waren er veel wapens.
Mooi uitzicht
Groeten Erik

 

Hallo ik ben cor jan ik ben met mijn klas naar het kazematten museum waar allemaal kazematen (huis voor dood schieten van mensen). We mochten in de kazematten rondlopen en kregen een rondleidin!het was erg interessant. Echt iets voor de vakantie.

Hoi ik ben hedzer wij zijn bij de kazenmaten geweest en daar waren allemaal bunker gezien en dat zijn kazenmaten en bunker is een Duits woord.dat hebben ze daar gezegd eer is daar niemand overleden maar op de af sluit dijk wel.groeten hedzer.

Hey ik ben Gerard en wij zijn met de klas naar het kazenmatten museum geweest.

Het was erg leuk je kon er oude wapens en bunkers zien en veel meer we waren maar een uurtje aan het kijken we waren er heen gegaan met de bus. Het leukste vond ik de kanonnen kazenmat want die was groot en daar kon je heel erg veel zien. Dat is leuk voor een weekend.
;)

Hallo ik ben Gertjan en ik ben niet naar het kazenmatten museum geweest wand ik moest een soort toets doen van waar ik michien wat meer hulp bij nodig had bv bij rekenen of bij taal/spelleing. Tot dan. 

24 april 2009