Nieuws

Kinderuniversiteit Groningen

16 december 2012

 

 

Vrijdag 14 december hebben een aantal kinderen uit groep 7 en 8 samen met juf Akky en juf Janka een bezoek gebracht aan de kinderuniversiteit in Groningen.

Daar kon deze keer een college gevolgd worden over de poolgebieden. Het thema was   "Leven in de kou".   Dr. Annette Scheepstra gaf het college. Zij doet al jaren onderzoek over het leven in de poolgebieden.

 

Hallo ik ben Rick(Lukje)

Wij( Ik, Mente, Arne, Rezy en Mathijs) zijn op 14 december naar de kinderuniversiteit in Groningen geweest. Net als vorige keer, toen ging het over bloedvaten. Eerst gingen we om ongeveer 10:00 uur naar het kinderuniversiteit. Toen we daar aankwamen gingen we naar een grote zaal. Er werd ons heel veel uitgelegd. Dit keer ging het over het leven in de kou. De mevrouw die ons de informatie heeft gegeven is zelf ook naar de Noordpool geweest, wel 7 keer! Ze leerde ons hoe de dieren op de noordpool eten zoeken en vertelde ons een verhaal dat ze had gezien dat een ijsbeer bijna een rob heeft gevangen. De kinderen mochten op het laatst ook nog vragen zo stelde bijvoorbeeld Mente, die stelde ook nog een vraag. Tenslotte toen we klaar waren met de les gingen we weer naar buiten, maar eerst kregen we iets te drinken en een snoepje. Daarna gingen we nog op de foto voor het gebouw.

Toen reden we weer naar school en toen moesten nog maar weer een paar dingen doen.

Groetjes Rick Lukje

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/kinderuniversiteitdec2012?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

16 december 2012