Nieuws

Pake en beppe project

29 maart 2013

 

Afsluiting pake en beppe project.

Op woensdag 27 februari zijn de kinderen uit groep 7/8 gestart met het Pake en Beppeproject. Dit is een creatief project waarbij de kinderen samen met kunstenaar Martin de Jong en danslerares Marjanne Oost verhalen van oudere dorpsbewoners gebruiken voor het maken van een presentatie door middel van dans en beeldend werk.
Om aan die verhalen te komen gingen de kinderen naar Het Ankerplak om daar een aantal oudere dorpsbewoners te interviewen.
Ze werden enorm gastvrij ontvangen en de gesprekken duurden vaak langer dan een uur. Dit alles leverde genoeg inspiratie om de volgende dag op school aan de slag te gaan. In het totaal zijn de kinderen hier vijf middagen mee aan het werk gaan gedurende vijf weken.

De presentatie van het eindresultaat werd op donderdagavond 28 maart gehouden in de mooie binnentuin van het Ankerplak.
De kunstwerken van de kinderen werden tentoongesteld en ook werd een prachtige dans uitgevoerd op muziek waar de stemmen van de ouderen doorheen klonken.
Samen met de bewoners van het Ankerplak en de ouders van de kinderen hebben we ontzettend genoten van deze presentatie.
En ook nu weer werden we zeer gastvrij ontvangen met koffie, cake en paaseitjes.

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/pakeenbeppeproject?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

29 maart 2013