Nieuws

Parachuteles groep 5/6

6 april 2013

 

 

Met meester Hans hebben wij aan een parachute gewerkt.

Dit in het thema oorlog en vrede.

Deze parachute moest een lading in bezet gebied kunnen droppen.

En dus een eind kunnen  zweven (een echt ei).  De kinderen moesten zelf de parachute en het bakje ontwerpen en maken.

Na een aantal testvluchten vanaf het speeltoestel was het donderdag 4 april tijd voor de ultieme test.

We waren blij verrast dat bijna alle parachutes het werk goed deden en de lading heel in bezet gebied konden droppen.

 

Juffen, meesters en kinderen groep 5/6


 

samen met meester hans hebben wij (groep 5/6) een parachute gemaakt. we deden er een ei in en gingen naar de uitkijktoren. daar lieten we de parachute los. sommige eieren bleven heel. sommige zaten scheuren in. en er was een die helemaal kapot was. het zag er mooi uit hoe ze van de toren gingen. we hebben deze dingen gebruikt: vuilniszakken touw ijsstokjes bubbeltjesplastic piepschuim stof watten en plakband dat was het wel.

 
groeties jade

 

 Techniek met meester Hans

Gister 04/04/2013

Hebben wij (GROEP 5/6)   de laatste hand gelegd aan het project over de parachute. Ik zat in een groepje met Niels, Jade, Gjalt en ik dus. We gingen toen iedereen klaar was naar de uitkijk toren geweest. Helemaal van boven af de parachute naar beneden gegooid met een echt ei er in. het verhaal hier achter was : het is oorlog en Bakkeveen is bezet door het drachterse leger de mensen kunnen niet naar poiesz toe om eten en drinken te kopen. gelukkig hebben de kinderen uit groep 5/6 een goed. idee ze maken een parachute die een echt ei kan dragen en als de parachute van grote hoogt word gegooid dat het ei dan heel blijft. Ons groepje stond in de top 3.    

 
Groetjes Mirthe uit groep 6Techniek met meester Hans

Gister 04/04/2013

Ik vond dat het leuk was maar ik denk dat de andere leerlingen (uit groep 5 6) het ook leuk vonden maar ik ben ik en hun zijn hun.

En de parachute deed het goed.

Gjalt

 

 

 Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/parachuteles?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

6 april 2013