Nieuws

Groep 7/8 naar Den Haag

9 april 2013

 

Den Haag


Op uitnodiging van Anne-Wil Lucas, tweede kamerlid (VVD) en wonend bij ons in Bakkeveen, hebben wij samen met de leerlingen van obs De Oanrin een prachtig uitstapje gemaakt naar Den Haag om de Tweede Kamer en de Ridderzaal te bezoeken.
De reis in de bus, broodjes en drinken voor onderweg en de lunch had Anne Wil Lucas allemaal voor ons geregeld. Geweldig!!!


Hier onder een verslag en foto's van de dag in Den Haag.Op weg naar Den Haag, de 2e kamer.Wij (groep 7/8 van CBS Betrouwen en OBS De Oanrin) gingen om 07:50 op weg naar Den Haag. De reis duurde 3 uur. We waren ongeveer om 11 uur in Den Haag. Toen we in het gebouw van de 2e kamer waren moesten we door een beveiligingspoort die ijzer en metaal op zoekt. De riemen en andere metalen dingen moesten uit en af.
Toen we de beveiliging gepasseerd waren werden we in 2 groepen verdeeld en mijn groep ging naar de 2e kamer om daar een stukje van een debat te volgen. Daarna kregen wij een rondleiding door het gebouw. Een tijdje later wisselden we met de andere groep die een speurtocht had gedaan en gingen wij de speurtocht doen. Maar eerst ging de speurtocht groep naar de ridderzaal om daar te kijken. Daarna gingen we zoeken naar allerlei bijzondere dingen.
Om 14:00 uur gingen we eten en mochten we vragen stellen aan Friese 2e kamer leden. Daarna gingen we op de foto en gingen we weer 3 uur reizen om in Bakkeveen te komen.

De bijzondere mensen die ik heb gezien zijn: Mark Rutte en misschien Diederik Samsom. De andere groep had Geert Wilders gezien.


Gemaakt door Mente, groep 8Kort verslag excursie naar Den Haag.
Om 8 uur vertrok de bus met groep 7 en 8 van de Betrouwen en de Oanrin.

Toen we in den Haag waren verdeelden we ons in twee groepen.  
De leukste groep was de groep waar ik in zat.  Logisch, dat kwam omdat ik er inzat.    

We hebben veel gezien en gehoord en lekker gegeten verder zijn we in de ridderzaal geweest en bij de 2de kamer we hebben mark rutte diederik samson en geert wilders gezien we hadden veel lol en hebben het dus heel leuk gehad.

Groetjes Elyze, groep 7

 Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/denhaag?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

9 april 2013