Nieuws

Oegandees koor

13 mei 2013

Oegandees kinderkoor op cbs Betrouwen.

Evenals in 2011 krijgen wij op vrijdag 17 mei op school heel bijzonder bezoek!
Het Kidsgear Childrens Choir   uit Oeganda komt bij ons optreden met een spetterend, swingend concert. voor leerlingen, ouders en andere belangstellenden.

Het koor bestaat uit 20 kinderen en jongeren in de leeftijd van tussen de 8 en 16 jaar.
Deze kinderen zijn wezen en kansarme kinderen uit Oeganda. Zij zingen en dansen met veel enthousiasme en passie voor hun eigen toekomst en die van hun eigen leeftijdsgenootjes in Oeganda.

De kinderen worden begeleid door Oegandese begeleiders/leerkrachten.
De opbrengst van de tour zal gaan naar de bouw van extra lokalen voor de middelbare school.
Hier kunnen de kinderen praktische (ambachtelijke ) vakken volgen (timmeren, naaien, metselen enz.) Ook kunnen zij zich hier op cognitief gebied ontwikkelen.

Er worden workshops gegeven in alle groepen. Het is heel bijzonder om verschillende culturen bij elkaar te brengen en ook gezamenlijk bezig te zijn. In de hal is nog een kleine Afrikaanse markt waar men o.a. handgemaakte sieraden kan kopen.

U bent van harte uitgenodigd om vanaf 11.00 uur in school deze show mee te maken.
Wij hopen dat uw kind een kleine bijdrage mee naar school mag nemen om dit kinderkoor te steunen.

's Middags zal het koor op obs De Oanrin optreden

De stichting UP4S is opgericht door Silvia Mbabazi, die van oorsprong uit Oeganda komt. In 1997 kwam Silvia naar Nederland. Samen met haar man heeft zij vier kinderen en wonen in Deventer. Silvia zag het schrijnende verschil tussen de jeugd in Oeganda en die van haar eigen kinderen. Dat was de aanleiding om iets goeds te doen voor de kinderen uit haar land.

13 mei 2013