Nieuws

Schoolreis groep 3/4

1 juni 2013

 

Donderdag 30 mei is groep 3/4 op schoolreis geweest. Deze keer zijn we naar De Naturij in Drachten geweest. Bij aankomst stormden de kinderen gelijk naar de grote speeltuin. Daarna stond ons een ritje met de ponykar te wachten. Ook de geitjes kregen een bezoek van ons. We hadden allemaal een bekertje geitenvoer en dat was een ware traktatie voor de dieren. Eén van de kinderen wilde zelf ook wel even meesnoepen.

Hierna zijn we naar het kabouterpad gegaan. Dit was een mooie route waar we allemaal kabouters met opdrachten tegenkwamen. We moesten o.a. op zoek naar bloemen en insecten. Sommige kinderen kwamen nog een idyllisch plekje tegen met een vijver waar een meerkoet een nest aan het maken was. Ook kwamen ze daar een moedereend met haar twee kleine 'kindertjes' tegen.

Na een patatje met chocomel of fristy konden de kinderen naar de speelhal en het vlinderhuis. In het vlinderhuis werden de slangen uit hun hok gehaald en op de grond gezet. Deze slangen kregen ratten te eten. De kinderen konden zo bekijken hoe de slangen deze ratten naar binnen werkten. Dit was een waar spectakel.

Aan het eind van de dag kregen de kinderen een ijsje en een sleutelhanger naar keuze. En zo kwam de dag tot een eind. Zeer geslaagd  en voor herhaling vatbaar, was de reactie van de kinderen.

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/schoolreis342013?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

1 juni 2013