Nieuws

Bezoek leeratelier groep 3/4

4 juni 2013

 

Maandag 3 juni heeft groep 3/4 een bezoek gebracht aan Inger Veenstra (de moeder van Jente uit groep 4). Zij maakt in haar 'atelier' tassen en accessoires van leer. Dit onder de naam 'GewoonLeer'.

De kinderen kregen o.a. te horen en te zien wat leer is, hoe je het kunt bewerken, welke machines zij gebruikt, hoe deze werken en hoe je een tas inelkaar zet. De kinderen vonden dit zeer interessant.

Na de uitleg mochten de kinderen zelf een stukje leer uitzoeken. Hier deden ze aan beide kanten een klein ringetje in en met een machine drukten ze de ringetjes aan elkaar vast. Daarna mochten ze er een leren vetertje of sleutelhangerringetje doorheen steken. Toen ook dit was gedaan mochten ze er met de stempelmachine een stempel (door middel van hitte i.p.v. inkt) op zetten. Nou, wat waren de kinderen hier blij mee. "Zelf gemaakt!", was de reactie van de kinderen tegen het thuisfront.

We willen Inger Veenstra ook bij deze bedanken voor haar tijd en inzet.

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/leeratellier?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

4 juni 2013