Nieuws

Schoolkamp groep 7 en 8

29 juni 2013

 

Schoolkamp groep 7 en 8

Woensdag 26 juni was het zover. Groep 7 en 8 gingen op kamp naar Schiermonnikoog. Meester Gert, juf Martzen, juf Aafke en meester Hans gingen ook mee. Het logeeradres was 'De Branding'.

Eenmaal aangekomen zochten de kinderen een slaapplek en daarna was het tijd voor andere kleren. Het was prachtig weer dus de korte broeken kwamen tevoorschijn. Hierna werd het strand bezocht en vanwege het mooie weer wisten de kinderen niet hoe snel ze in zee moesten duiken. Heerlijk!!

Tussentijds hebben de kinderen veel gevoetbald. Van Henrieke mocht de geit ook meevoetballen. Helaas zag deze de bal te laat, werd geraakt op zijn billen en zocht toen maar een veilig plekje in zijn hok.

's Avonds was er een kampvuur (met marshmallows) met aansluitend een nachtwandeling. Wat waren de kinderen na afloop moe en je zou denken dat ze bij aankomst op de boerderij direct hun bedje op zouden zoeken. Het tegendeel was waar. Lekker bankhangen en keten met wat chips en natuurlijk nog lang niet op bed (alhoewel vele oogjes half dicht zaten).

Donderdagochtend stond de fietspuzzeltocht op het programma. In groepjes vertrokken de kinderen samen met een meester of juf om zo alle locaties te vinden die op de kaart aangegeven stonden. Aan het eind van de middag vertrok iedereen met de Balgexpress. Deze ging naar het uiteinde van het eiland waar zeehonden gespot werden en de kinderen hebben daar mooie schelpen gezocht. 's Avonds was het tijd voor de bonte avond. Vele kinderen hadden een act opgevoerd en zelfs de meesters en juffen gaven een optreden. Wat was het gezellig. Om twaalf uur was het tijd voor het spannende verhaal van meester Gert. Dit ook nog wel in een donkere kamer die alleen werd verlicht door een kaarsje. Gelukkig heeft iedereen het droog gehouden ook al was het erg spannend.

Vrijdag alweer de laatste dag. De bunker werd bezocht en deze gaf een prachtig uitzicht over het hele eiland. Hierna was er nog even tijd om souvenirs te kopen voor thuis en wat lekkers voor op de boot.

Al met al dus veel plezier gehad en heerlijk genoten!

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/schoolkamp2013?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

29 juni 2013