Nieuws

Techniek groep 1/2 Geluid

2 september 2013

 

 

Vreemde geluiden.

 

De komende weken komt meester Hans weer bij ons in de klas. We werken dan over 'geluid'. Vandaag vertelde meester een verhaal over Jip en Janneke. Janneke mocht bij Jip slapen maar 's nachts hoorde ze allemaal vreemde geluiden. Samen met Jip ging ze op onderzoek uit om te ontdekken waar de geluiden vandaan kwamen. Gelukkig waren het hele gewone geluiden van de wasmachine, de televisie in de woonkamer en de auto's op straat. Maar bij Jip thuis klonken de geluiden anders dan bij Janneke thuis.
Daarna mochten we zelf geluiden maken met ons eigen lichaam: klakken met je tong, in je handen wrijven, stampen met je voeten en we konden nog veel meer bedenken! Met z'n allen hebben we een prachtig concert gegeven.
Tot slot had meester Hans een stethoscoop meegenomen. Hiermee kun je geluiden horen die in je lichaam zijn: Bijvoorbeeld je hart en de darmen die hard aan het werk zijn.

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/techniekhans12?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

2 september 2013