Nieuws

Zoutexpress

28 september 2013

 

Zout

Van Nynke en Lotte

We   hebben proefjes gedaan die met zout te maken hebben we moesten bijvoorbeeld een lepel staisch maken en dat boven een mensel van zout en peterselie de bedoeling was dan dat je de peterselie er uit halen met de   statiche lepel en dat wou omdat peterselie lichter is dan zout maar als je te lang veegt dan bleef het zout er ook aan zitten.

We gingen ook een proefje met de microscoop doen je had 2 zakjes 1 met zoud en 1 met suiker dan moesten we kijken wat het verschil was nou suiker is   rond en zout   is vierkant.

We hadden ook een proefje met een fles en daar zat zout water in je moest aan een knopje draaien en dan ging er eliktirsitijd in het flesje en dan tolde het naar boven.
Je had 2potjes in allebei zat een kleine nep baby in een potje zat gewoon water en die zonk naar beneden en er was ook een potje waar zout water in zat en die baby bleef drijven

We gaan ook zelf in de klas zout kristallen maken

Zout bus

we zijn vandaag 19/09/2013 naar de zout bus geweest
onze opdracht is om zout kristallen te maken
zo maak je zout kristallen
je hebt nodig: een bak met water en zout .
breng ongeveer een liter water aan de kook.
los hier 400 gram zout in op.
roer goed en heb geduld !
giet de oplossing in een doorzichtige bak zodra het zout is opgelost.
Zet vervolgens je figuur in de bak met zout oplossing.

Tip: zet de bak met water op een warme plek.
Tip: gebruik een kleurstof om je kristal een mooie kleur de geven.

In de zout bus kon je allemaal proefjes doen
er is een bak met zout en peterselie en daarnaast staat nog een bak hoe krijg je de peterselie zonder zout erbij in de bak   naast je andwoord : je hebt een lepel die maak je staties door hem over je kleren of je haar dan hou je de lepel iets boven de bak en dan komt de peterselie omhoog. Maar hoe zou dat komen   nou het werk net als een ballon als je een ballon over je hoofd heen en weer wrijft en de ballon tegen het plafon en dan blijft de ballon hangen .   (je kan het zelf ook proberen )

we hadden ook een proefje met 2 baby's in 2 verschillende potjes in 1 potje zat water met zout er in   en in het andere   potje zat gewoon water.

Wat denk je wat er met het baby'tje gebeurd in het potje met zout antwoord: het baby'tje ging omhoog.

Wat denk je dat er met het baby'tje in het potje met alleen water erin gebeurde antwoord: het baby'tje bleef op de bodem liggen. Hoe zou dat komen?   Het baby'tje in het zoute water gaat omhoog omdat het zout het omhoog drukt en in het potje zonder water gaat het baby'tje niet omhoog en blijft liggen dat komt omdat het water met zout dus meer druk geeft dan het potje zonder zout. (je kan het thuis ook zelf doen maar doe het dan wel met kleine speelgoed poppetjes)

Van anke en nina

 

Verslag zout bus van Bert

We hebben veel geleerd in de zout   bus

Over vormen en we hebben geleerd dat er zout inde woestijn ligt en dat der inde doden zee heel veel zout zit en dat je op zout water beter blijft drijven en dat er inde Saharawoestijn ook een meer zat dat net zo zout is als de dode zee en er waren proefjes en ze stelden alen maal vragen en ik had een vraag goed en ineens kreeg ik en zout steen uit de Himalaya woestijn hier staat een platje van een zout stenen uit de Himalaya woestijn

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/zoutexpress2013?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

28 september 2013