Nieuws

Opening kinderboekenweek

7 oktober 2013

 

Opening kinderboekenweek

 

Vandaag, maandag 7 oktober, hebben wij bij ons op school de kinderboekenweek officieel geopend. Verhalen vertelster Baukje Koolhaas kwam bij ons in de groepen om een prachtig verhaal te vertellen.

 

Van groep 5 t/m8:

Vanmiddag hebben we geluisterd naar  de fabel over de haas en de schildpad die een wedstrijd gingen houden.  De haas denkt makkelijk te zullen winnen en spant zich totaal niet in. Onderweg denkt hij gerust een dutje te kunnen doen, maar als hij wakker wordt, heeft de schildpad de finish al bereikt. Zo verliest de haas toch de wedstrijd. Ook vertelde Baukje een verhaal over een meisje genaamd Sanne. Ze zit op zwemles maar ze vindt het verschrikkelijk! En de badmeester..... die is al helemaal verschrikkelijk. Toch presteert ze het om zelfstandig van de hoge duikplank te springen en dat is toch wel heel erg knap en een echte overwinning!!

 

Van groep 1 t/m 4:

Vanmiddag hebben ook wij geluisterd naar  het verhaal over haas en de schildpad. Bij ons ging het verhaal echter nog verder. Haas kwam na de wedstrijd egel tegen. Ook met egel wilde haas een wedstrijd hardlopen doen. Egel was haas te slim af door vals te spelen. Zo verloor haas voor de tweede maal. Aan het begin van de dag was haas ervan overtuigd dat hij het snelste dier van het bos was maar aan het einde van de dag moest hij zijn mening helaas bijstellen. Haas kon het alleen niet begrijpen.

Tijdens de kinderboekenweek werken we over verschillende sporten, daarnaast staat ook het verhaal van schildpad en haas centraal. We zullen hier allemaal leuke spelletjes over doen. 
Op vrijdag 18 oktober laten we aan alle kinderen van de school zien wat we allemaal hebben gedaan en gemaakt in deze twee weken.

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/verhalenvertelster?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

 

7 oktober 2013