Nieuws

Afsluiting projectweek 'De Brede school'

22 februari 2014

 

Afsluiting techniekproject "De brede school".

 

In het kader van techniek hebben we in de week voor de voorjaarsvakantie een schoolbreed project gehouden over 'De Brede School'.

De gesprekken over het Dúnsân project in het dorp zijn al vele jaren gaande en onderdeel daarvan is de realisering van een Brede School.

Maar hoe ziet zo'n school er dan uit? Wat willen de kinderen allemaal gerealiseerd zien in en rond zo'n Brede School? Wat is nodig, wat is leuk? Kan het een plek worden voor jong én oud? Moeten alleen 4-12 jarigen zich er thuis voelen, of kan het hele dorp zich er in wat voor opzicht dan ook thuis voelen?

Al deze vragen (en nog veel meer) stonden centraal in het techniek project wat van groep 1 t/m groep 8 gehouden werd.

Na de fase van het 'brainstormen' dook iedereen in de ontwerpfase. Dat was het moment van plattegronden maken, bouwtekeningen maken, keuzes maken. Veel van wat werd bedacht moest weer worden geschrapt en nieuwe ideeën werden alsnog toegevoegd.

En daarna was het bouwen geblazen. In alle groepen verrezen de meest mooie en luxe schoolgebouwen. Er werd ook aan de omgeving van de school gedacht. Zo kwam er een hangplek voor ouderen (lees: ontmoetingsplek), een boomkroonpad en er werd nagedacht over parkeergelegenheid en bereikbaarheid. Natuurlijk waren er ook veel prachtige ideeën over het interieur van de school.

Op vrijdagochtend 11.00 uur was het zover: de maquettes werden gepresenteerd aan de medeleerlingen en de ouders van onze school. Wat een grote opkomst, geweldig!

En zo kijken we terug op een inspirerend en geslaagd project. En wie weet zien we nog wat terug van de vele ideeën die de kinderen hebben vormgegeven.

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/bredeschool22014?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

22 februari 2014