Nieuws

Bezoek Kazematten museum door groep 7/8

14 april 2014

 

Donderdag 10 april 2014.

Kazematten museum.

Groep 7 en 8 van de CBS   Betrouwen en OBS  Oanrin gingen naar het   kazematten museum in Kornwerderzand bij de afsluitdijk

We gingen met de bus en dat was onwijs gezellig.   Toen we daar uiteindelijk aan kwamen moesten we erg veel trappen lopen trap op trap af en dat ging wel effe door. toen we eindelijkbij de kazematten waren gingen we eerst een film kijken die over de bunkers en over de Duitsers die binnen kwamen vallen. Ze vertelde dat de bunkers wel 3 meter dik zijn. Toen na ongeveer een halfuurtje de film afgelopen was werden de Oanrin en Betrouwen gesplitst.   Toen gingen we de bunkers in het zag er wel gaaf uit je zag hoe de keuken daar vroeger was en de bedden   en slaap plekken allemaal veel anders   dan nu ! maar dat is logies! We hebben ook het grote schiet geweer gezien waar ze mee geschoten hadden in de tweede wereld oorlog. We moesten best wel opschieten dus hadden we niet de tijd op lekker rustig aan de doen dus gingen we overal een beetje snel doorheen. We hebben ook nog even op een bunker gestaan erg cool en leuk ! Toen het weer voorbij was gingen we natuurlijk weer terug met de bus ook de terug reis was gezellig.

Toen we weer in Bakkeveen waren gingen we   niet naar huis maar bleven op school eten want die middag hadden we kransleging. eerst kwam mevrouw Postma bij ons op school. Ze zou vertellen over de tweede wereldoorlog, over haar hoe zij het als kind had mee gemaakt. De OBS Oanrin kwam ook

Mevrouw Postma vertelde over Joden en dat zij Joden thuis had het was een interessant verhaal.

Toen stapte we met zijn allen op de fiets en fietsten we naar   Nieuw Allardsoog.   Alle kinderen kregen een witte roos er waren ook kinderen die een gedichtje mochten voorlezen. Mirthe en Matthijs mochten dat doen van onze school en ze deden het erg goed het waren mooie gedichten   ook   Nienke en Brigje van de Oanrin   hadden een mooi gedicht. Nina en Albert mochten de bloemkrans leggen, ook de andere kinderen mochten de witte roos leggen. Ook onze burgemeester heeft iets gezegd en natuurlijk   denken wij allemaal aan dit erge vande tweede wereld oorlog en denken wij allemaal aan de doden en aan de familie van de doden en aan de mensen die het overleefd hebben maar het   meegemaakt hebben en dat is ook verschrikkelijk wij mogen blij zijn dat wij hier in een klein mooi dorpje wonen.

Nina.

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/kazematten2014?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

14 april 2014