Nieuws

Paasviering en Fides certificaat

24 april 2014

 

 

Paasviering en uitreiking van het FIDES certificaat.

 

Op donderdag 17 april kregen wij uit handen van Engbert Braam het FIDES certificaat uitgereikt.

Het woord FIDES komt uit het Latijn en betekent 'vertrouwen'. Het is ook de naam van een werkwijze die binnen het onderwijs gebruikt wordt om zelfvertrouwen, weerbaarheid en welbevinden bij kinderen te vergroten.

 

Onze school heeft sinds vorig schooljaar deze manier van omgaan met kinderen omarmd omdat het naadloos aansluit bij de identiteit van de school. De naam van de school (Betrouwen) heeft dezelfde betekenis als FIDES en dat is niet het enige raakvlak. De positieve benadering van kinderen die de FIDES werkwijze beoogt past helemaal bij de manier van denken en werken van onze basisschool.

 

Het was daarom ook niet vreemd dat juist de Paasviering werd uitgezocht als het moment om het certificaat in ontvangst te nemen. Het feest dat gaat over vertrouwen in een positieve toekomst was volgens de school en dhr. Braam van FIDES het uitgelezen moment om het certificaat te overhandigen.

 

Ook de ouders omarmen van harte deze manier van werken nadat ze vanaf het begin hierbij betrokken werden. Ook geeft het nl. handreikingen voor thuis, om in dezelfde 'taal' Fides toe te kunnen passen. Het bestuur van de school bekrachtigt dat nog eens door alle ouders het bijbehorende boekje 'Zo maak ik me sterk' aan te bieden! Een geweldig gebaar!

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/pasen2014?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

24 april 2014