Nieuws

Tryater

26 september 2014

 

De Verhalenbouwers

Donderdag 25 september waren de Verhalenbouwers van Tryater op bezoek in groep 7/8.

Een regisseur (oorspronkelijk afkomstig uit Bakkeveen), een vormgever (geboren en getogen in Argentinië) en een acteur (uit het midden van ons land) werkten afwisselend met de kinderen aan de bouw van "De Stad Van Waarde(n)".

De kinderen startten met het zetten van een 'punt' op een groot, leeg vlak. Vanuit dat punt werd de 'stad', die gebouwd werd van dagelijks afval, steeds verder uitgebouwd. Toen de stad klaar was, en er ook een aantal verhalen een plek hadden gekregen binnen die stad, vertelden de kinderen hun eigen door hen zelf beleefde verhalen en gaven ook die verhalen een plek in de stad.

Uiteindelijk stond er een grote stad met allemaal belevenissen en tastbare en herkenbare plekken. Wat te denken van een heus zwembad of een echte crossbaan. Of de waterzuiveringsinstallatie en natuurlijk een MFC en een muziekschool. Grappig was om te ontdekken dat aan het einde van de dag niemand een school in de stad kon vinden.

Een stad of een dorp heeft erg veel markeringspunten. Bijvoorbeeld een bankje onder een boom. Of een gymzaal, of een fietstunneltje of een park. Wat voor de een gewoon een bankje is, is voor een ander een erg speciale plek waar een erg dierbare of juist nare herinnering aan kleeft. Zo heeft elk dorp en elke stad ontelbare speciale plekken die van onschatbare waarde zijn.

We hebben een geweldige dag gehad samen met de mensen van Tryater. Een dag met waardevolle verhalen die zich afspeelden op waardevolle plekken in onze eigen Stad Van Waarde(n).

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/Tryater2014?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

26 september 2014