Nieuws

dBosschool en opening kinderboekenweek

29 september 2014

 

Betrouwen is een "dBosschool".

 

Feest op het schoolplein!

Samen met Tomke werd het feestelijke startschot gegeven voor de kinderboekenweek en dat CBS Betrouwen vanaf nu een "dBosschool"is.  "dBos" staat voor "de bibliotheek op school". Betrouwen is  de tweede school in Opsterland die samen met de bibliotheek een intensieve samenwerking aangaat. Met de "Bibliotheek op school" werkt de bibliotheek   structureel samen met onze school aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school en thuis. Want leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Een goede taalbeheersing zorgt er immers voor dat kinderen betrokken zijn bij wat er om hen heen gebeurt.

Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar "Feest" wat wel zeer toepasselijk is.

Het was feest op het plein, Tomke heette iedereen van harte welkom, een enthousiaste dansgroep liet zien wat zij geoefend hadden en de ondertekening van het contract gaf een bijzonder tintje aan het geheel.

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/kinderboeken2014?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

29 september 2014