Nieuws

Bezoek bibliotheek

10 oktober 2014

 

Dinsdag 7 oktober hebben de kinderen van groep 3/4 een bezoek gebracht aan de bibliotheek van Gorredijk. De aanleiding van dit bezoek was de kinderboekenweek.
Schrijver en illustrator Harmen van Straaten was op uitnodiging van de bibliotheek naar Gorredijk gekomen. Hij vertelde de kinderen over zijn levensverhaal en zijn werk. Harmen van Straaten is o.a. bekend van de boeken; Tim naar Timboektoe, Fien, Spuit elf, Eend en van de illustraties van de Kameleon reeks.
Aansluitend mochten de kinderen met hem tekenen. Hij vertelde en leerde de kinderen hoe je met een simpele basis (zoals een ei vorm) vele dieren kunt tekenen. Alle kinderen gingen enthousiast aan de slag en de resultaten mochten er zijn.
Na de tekensessie was het toneelstuk aan bod. Een aantal kinderen werden naar voren gehaald en speelden een figuur uit het verhaal van 'Tim naar Timboektoe'.

We mogen terug kijken op een geslaagde middag!

 

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/vanstraaten?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

10 oktober 2014