Nieuws

Persbericht mediamasters

17 november 2014

PERSBERICHT

 

Scholen uit Opsterland wagen zich aan de landelijke Mediamasters 2014

Tijdens de Week van de Mediawijsheid, 21-28 november, gaan de leerlingen van groep 7 en 8 van bassischool Betrouwen te Bakkeveen, de Trime te Beetsterzwaag, de Tsjerne en de Librije te Gorredijk en de Pols te Tijnje met nog 3.500 andere klassen meedoen aan het super spannende mediawijsheidspel MediaMasters. Zij gaan gedurende deze week dagelijks aan de slag met vragen als 'hoe presenteer je jezelf op internet?, 'hoe vind je betrouwbare informatie?' of 'hoe maak je een blog?'. MediaMasters is een initiatief van Mediawijzer.net en roept scholen op meer aandacht te besteden aan mediawijsheid in het onderwijs.

MediaMasters biedt scholen de kans om op een toegankelijke en uitdagende manier met mediawijsheid in de klas aan de slag te gaan. Dit jaar krijgen leerlingen de opdracht om twee jongeren te helpen die de strijd aangaan tegen een gemene tv-presentator. De presentator wil hun school ten onrechte in een kwaad daglicht zetten in zijn nieuwe programma. Het wordt een spannend avontuur en de klas leert slim en creatief omgaan met media om de jongeren te kunnen helpen.

Elke speldag start in de klas met een korte aflevering op het digibord. De afleveringen laten niet alleen een spannend verhaal zien, maar behandelen ook diverse mediawijsheidthema's. Naast de afleveringen gaan leerlingen aan de slag met MediaMissies. Met deze opdrachten leren ze op een uitdagende manier over media. Leerlingen moeten tijdens het spel overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Alle kinderen die MediaMasters spelen, krijgen aan het eind van de week een certificaat en de titel 'MediaMaster'.

 

17 november 2014