Nieuws

Techniektoernooi

25 maart 2010

Techniektoernooi

De afgelopen weken hebben we als school gewerkt voor het Techniektoernooi.

Elke groep had een opdracht die we op het Techniektoernooi mochten presenteren. Groep 1/2 moest een zo hoog mogelijke toren bouwen van spekjes en prikkertjes. Hier moest een plankje op kunnen rusten. Groep 3/4 moest een knikkerbaan ontwikkelen waar een knikker 60 seconden in bleef rollen. Groep 5/6 ontwierp een pneumatische grijparm die zoveel mogelijk gewicht moest proberen te tillen en groep 7/8 had de opdracht 'Boot in de goot'. Hierbij moesten ze een boot maken die precies 2,5 m in een goot kon varen.

Samen met meester Hans en de leerkrachten van de verschillende groepen werkten we aan deze opdracht. Het waren pittige opdrachten.

Op donderdag 25 maart was het zover. Het Techniektoernooi vond plaats in het Adverium te Drachten. Elke combinatiegroep stuurde 4 afgevaardigden om het werk te presenteren. Daar waren hoogleraren bijeengekomen om het werk van de verschillende scholen uit Friesland, Groningen en Drente te jureren.

Groep 1/2 viel in de prijzen. Zij wonnen de 3e prijs.

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/techniektoernooi?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

25 maart 2010