Nieuws

Adoptiemonument

19 april 2011
 

Hoi, ik ben Thirza en dit is mijn verhaal!

Groep 7&8 zijn naar het monument geweest samen met groep 7&8 van de Oanrin.

De Oanrin en Betrouwen hebben het monument geadopteerd wij zijn er al heel vaak heen geweest.

Er was een mevrouw op de Onrin die vertelde wat zij in de tweede wereld oorlog had meegemaakt en het was vreselijk wat zij had meegemaakt ze had verteld over een jonge die zijn vader en moeder kwijt had en toen later zelf moord had gepleegd en dat was allemaal heel erg zielig. En die mevrouw had zelf ook nog een heel mooi en oud boek dat helemaal uit Amerika en daar stond het hele verhaal in van wat die jonge heeft meegemaakt.

En bij het   monument waren ook een paar mensen die het woord wouden hebben en er was een meneer, die vertelde dat een van die mannen die op het monument stonden dat dat de vader van die meneer was en hij vertelde ook dat hij heel lief was maar toch is hij meegenomen.

En alle kinderen van groep 7&8 van de Oanrin en Betrouwen gingen ook een roosje neerleggen.

En het monument dat staat vlak bij Allardsoog.

We gingen met de hele groep er na toe groep 7&8 van Betrouwen die gingen wel een andere weg dan groep 7&8 van de Oanrin.

En er waren twee kinderen, Marlies en Imme die legde een hele mooie krans neer op het monument.

We moesten ook 1 minuut even stil zijn met zijn alle.

Anna, David, Lennart, Lotus, die lazen nog een gedicht voor.

En er was de burgemeester die had een heel erg mooi verhaal voor gelezen dat Maura VD Velde helemaal zelf had geschreven en dat was heel er mooie en de burgemeester las het voor aan alle mensen die er waren.

Er waren veel mensen die even kwamen kijken en dat vonden wij allemaal heel erg leuk en bijzonder dat ze kwamen!

 

Hallo ik ben Britt,

We moesten   een krans leggen eerst gingen we naar de oarin om het verhaal van
Trienke postma te horen. Trienke Postma had de tweede wereld oorlog mee gemaakt en dat verhaal vertelde ze dat ze joden onder gedoken hadden allemaal spanende dingen.

Daarna gingen we op de fiets naar Allardsoog en moesten we allemaal verhalen horen over mensen die de oorlog mee hadden gemaakt of mensen die daar wat over wilden zeggen.

Daarna moesten we allemaal rozen neer leggen bij het monument er werden allemaal foto's gemaakt er werden ook gedichten voor gelezen en anderen mensen hadden ook nog bloemen neer gelegd om mensen te herdenken we hadden ook het willhemers gezongen,

De burgemeester van opsterland kwam nog een gedicht voor lezen van een meisje van de oarin.

Daarna gingen we weer op de fiets naar huis het was een gezellige en een verdrietige dag.

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/monument?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

19 april 2011