Nieuws

Oegandees kinderkoor

9 juni 2011
 

Oegandees kinderkoor op cbs Betrouwen.

Op woensdag 8 juni hebben wij op school heel bijzonder bezoek gehad.

Het Kidsgear Childrens Choir gaf een spetterend, swingend concert voor de leerlingen, ouders en andere belangstellenden.

De sterren van dit concert zijn wezen en kansarme kinderen uit Oeganda. Zij zingen voor hun eigen toekomst en die van hun eigen leeftijdsgenootjes op hun basisschool in Oeganda.

In Oeganda is dit grote kinderkoor opgericht en dit kinderkoor is twee maanden lang op tournee in ons land.Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de stichting UP4S.De stichting UP4S werkt in Oeganda en komt op voor Oegandese (wees)kinderen.

Er werden workshops gegeven in alle groepen. Het was heel bijzonder om verschillende culturen bij elkaar te hebben en ook gezamenlijk bezig te zijn. Over en weer werden vragen gesteld over elkaars leven. De tegenstelling rijkdom en armoede werd besproken. Er werd gedanst en gezongen en geprobeerd elkaars taal te spreken.

In de hal was nog een kleine Afrikaanse markt waar men o.a. handgemaakte sieraden kon kopen.

Het was fijn dat er zoveel belangstelling was. Als afsluiting van deze bijzondere ochtend konden we een bedrag van € 300,- aan de begeleiding overhandigen.

Error getting or parsing XML document.
Doc: Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/betrouwen/album/oegandeeskoor?kind=photo&imgmax=512&thumbsize=48 was not found on this server. That’s all we know.

9 juni 2011