Wij zijn groep 3 en 4 van CBS Betrouwen

In groep 3/4 hebben we plezier!

Juf Marit Damstra geeft les op maandag en dinsdag en op woensdag t/m vrijdag geeft juf Marit Talens les.

Op vrijdagmiddag zit groep 5 gezellig bij groep 3/4 in de klas. Ook gym doen we samen met groep 5.

Elke maandagochtend hebben we met alle groepen weekopening in het speellokaal. We zingen dan Bijbelse liedjes die we geleerd hebben, we bidden en we luisteren naar een verhaal dat bij de methode Kind Op Maandag hoort.

In onze eigen klas en vertellen we op maandag wat we allemaal hebben meegemaakt in het weekend.

We hebben de volgende vakken: rekenen, taal (groep 3 heeft Veilig leren lezen), schrijven, spelling, Blink wereldverkenning, muziek, verkeer, natuur, begrijpend lezen, technisch lezen, gym, Engels en Frysk. Twee keer in de week gaan we naar het gymlokaal. Dit doen we op dinsdagochtend en donderdagochtend.

In groep 3/4 begint muziek d.m.v. AMV. Eén keer in de week samen met groep 5.

Op donderdagmiddag zijn we creatief bezig. Twee keer per jaar, met een periode van 6 weken, hebben we op die middag creamiddag. Dat vinden we allemaal erg leuk om te doen. Het programma wisselt per keer. Dit zijn een aantal dingen die we zoal hebben gedaan met de creamiddag: djembé, koken, drama, naaien, schilderen, muziek, techniek, werken met papier, kaarten maken, armbanden maken, beeldhouwen en dansen.

We zullen vast nog wel iets toe te voegen hebben maar we hopen dat u hiermee een aardig beeld van ons heeft gekregen.

"In groep drie en vier hebben wij plezier!"

Groetjes van groep 3 en 4.Herfstwandeling georganiseerd door NME

Vanmiddag hadden we met de groepen 1 t/m 4 een herfstwandeling door het bos, georganiseerd door NME. We moesten Eki de Eekhoorn helpen met het vinden van voedsel, we moesten op zoek naar goede verstopplekken voor de wintervoorraad, we hebben paddestoelen met spiegels van onder bekeken en een hut gemaakt voor de egel. 

Lees meer

Blink: Droomhuis bouwen

Afgelopen periode hebben we met wereldoriëntatie gewerkt aan het thema 'Bouwen maar'. We hebben veel geleerd en gedaan. "Hoe worden stenen gemaakt?" "Waar is cement van gemaakt?" "Wat is een architect?" "Hoe gaat metselen in zijn werk?" zijn een aantal vragen waar we aan gewerkt hebben. 


Lees meer

Fides


Het zal jullie vast niet ontgaan zijn, maar afgelopen weken hadden wij al een aantal ‘fides’-trainingen van meester Engbert. We hebben drie trainingen gehad en nog één training te gaan.Misschien hebben jullie de kinderen al eens gehoord over deze trainingen of over één van de symbolen. Het is een erg fijne manier om naar bepaalde situaties te kijken. Op school helpt het de kinderen om ‘om te denken’ of eens goed naar hun eigen gedrag te kijken.


Lees meer